Deutsche BankDeutsche Bank

Deutsche Bank PolskaDeutsche Bank Polska

Nowy serwis internetowy Deutsche Bank PBC

Zakończył się pierwszy etap projektu wdrożenia nowego serwisu internetowego Deutsche Bank PBC.

Nowa, odświeżona strona internetowa Deutsche Bank PBC, dostępna w okresie przejściowym równolegle z dotychczasowym serwisem, zawiera teraz funkcjonalności, dzięki którym korzystanie z niej jest łatwiejsze i bardziej intuicyjne. Serwis został przygotowany na podstawie szeregu analiz potrzeb Użytkowników, zaawansowanych metod eyetrackingu oraz wywiadów eksperckich. Na stronie dostępne są wszystkie podstawowe użyteczności, takie jak: informacje o produktach dostępnych w Deutsche Bank PBC, wnioski, notowania kursów walut i funduszy, wyszukiwarka Oddziałów czy formularze kontaktowe. W serwisie można również porównać parametry wybranych produktów.

W ramach kolejnych etapów rozwoju strony internetowej Deutsche Bank PBC, zostanie ona wzbogacona o dodatkowe rozwiązania.

Prace związane z realizacją projektu zostały przeprowadzone we współpracy z agencją interaktywną Mindchili. Stronę cechuje przejrzysta struktura informacji, zgodna z zasadami web-usability, dzięki czemu serwis jest intuicyjny i łatwy w obsłudze. Jego projekt został stworzony w oparciu o metodologię UCD (user centered design – projektowanie zorientowane na użytkownika).

Funkcjonalności strony zostały ocenione przez UseLab w ramach analizy eksperckiej, wywiadów indywidualnych z użytkownikami oraz badań eyetrackingowych. Projekt graficzny, zgodny z wytycznymi w zakresie brandingu Grupy Deutsche Bank, został dostosowany do potrzeb polskiego użytkownika Internetu.

Projektując nowy serwis skupiliśmy się przede wszystkim na naszych obecnych i przyszłych Klientach, którym chcemy zapewnić przejrzysty dostęp do najważniejszych informacji o Banku i jego ofercie oraz umożliwić przystępne nabywanie produktów – mówi Łukasz Purzycki, Dyrektor Centrum Zintegrowanej Komunikacji Marketingowej Deutsche Bank PBC.

Początkowo dostępne będą dwie strony internetowe Deutsche Bank PBC – dotychczasowy serwis www.deutschebank.pl oraz nowa wersja strony dostępna pod przejściowym adresem: new.DeutscheBank.pl. Internauta będzie miał możliwość prostego przechodzenia między tymi stronami. Docelowo nowa strona dostępna będzie pod głównym adresem Banku, czyli: www.deutschebank.pl

Systemy bankowości internetowej: db easyNET i db powerNET funkcjonują tak jak do tej pory. Są one dostępne zarówno na dotychczasowym, jak i nowo wdrożonym serwisie.

Niniejszy materiał, wraz z informacjami w nim zawartymi, nie stanowi porady inwestycyjnej i nie jest ofertą w rozumieniu kodeksu cywilnego. Zawiera on jedynie ogólne informacje na temat opisywanego produktu. Dokument ten jest przygotowany tylko ze względów informacyjnych wyłącznie na potrzeby mediów. W celu otrzymania dalszych informacji prosimy o kontakt z Deutsche Bank PBC S.A.

© Copyright Deutsche Bank Polska S.A.